English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Räyskälän lentokenttä

    
Aktiivinen ilmailukeskus mainioiden mutkateiden ympäröimänä.

A cache by : pleksi

Found 38 times (last time was 21/07/2019 (d/m/y) )


3.8 (26 ratings)

Address : Räyskäläntie 339, Loppi, Finland     Google maps

Paikalle pääsee joka suunnasta hyväkuntoisia asfalttiteitä, mutta itse parkkipaikka on soraa tai hiekkaa.

Räyskälässä harrastetaan useita eri ilmailulajeja ja se on monen ilmailukerhon tukikohta. Eniten alueella näkee purjelentäjiä, mutta aina välillä nousee ja laskee muitakin koneita. Joskus näkee laskuvarjohyppääjiä ja jopa lennokeita. Ja on kentällä järjestetty myös mp-kisoja ja ajokoulutustakin.

Alunperin lentokenttä rakennettiin välirauhan aikaan ilmeisestikin sotilastarkoituksiin, mutta sitä ei koskaan käytetty sodassa ja käyttämättömänä kenttä metsittyi. Kun ilmailukerhot ja paikalliset asukkaat raivasivat ja kunnostivat kentän, päästiin sitä käyttämään keväällä 1963.

Nykyään ilmailukeskuksessa järjestetään sekä kansallisia, että kansainvälisiä arvokilpailuja ja heti tämän kätkön julkaisun jälkeen onkin vuorossa purjelennon MM-kisat.

Alueella on myös kahvila/ravintola ja moottoripyörille on osoitettu parkkitilat niin lähelle sitä kuin mahdollista. Sivutukea varten on valmiiksi vanerin paloja.

Huomaa, että esim. Forssan ja Karkkilan välillä ei ole kakkostiellä huoltiksia, joten jos tulet sieltä suunnalta, kannattaa tankata ajoissa..

ps. Kuvan lentokonetta et näe Räyskälässä - tämä roikkuu katosta kätkön tekijän kotona.


Räyskälän "etusivu", jonka alalaidassa myös ravintolan aukioloajat (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Parkkipaikalla, aivan mp-paikkojen lähellä, on muistomerkkinä kivi, johon on kiinnitetty metallilaatta. Laatassa kerrotaan, että kenttä on otettu käyttöön 1963, mutta mikä vuosiluku on alareunassa Räyskälä-Säätiön nimen perässä?

Answer choices :
  • 1986
  • 1990
  • 1994
  • 1998

Published :  05/06/2014 (d/m/y) 01:00

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...