English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Grense Jakobselv

    English | Finnish

    
Grense Jakobselv ja Kuningas Oskar II:n kivikappeli.
A cache by : Pannaritimppa

Found 2 times (last time was 07/08/2017 (d/m/y) )

  Shown when there are at least four ratings.

Erittäin mielenkiintoisen tien päässä pieni Norjalainen kylä sekä Oskari 2 kappeli.
Grense Jakobselv (pohjoissaameksi Vuorjánjohka) on pieni kylä Barentsinmeren rannalla, Vuoremijoen (norj. Jakobselva) suulla Norjan Finnmarkin läänissä, Etelä-Varangin kunnassa Venäjän rajalla. Tietä pitkin on 60 km:n matka länteen Kirkkoniemeen.

Venäjän vastainen raja kulkee Vuoremijokea pitkin. Alueella on pieni Norjan armeijan Etelä-Varangin varuskunnan tukikohta, josta käsin rajavartiot liikkuvat. Alueella ei ole julkista rajanylityspaikkaa.

Kylässä on vuonna 1869 rakennettu Kuningas Oskar II:n kivikappeli. Kirkko rakennettiin vahvistamaan Norjan aluevaatimusta alueella ja nimettiin Ruotsi-Norjan kuninkaan, Oskar II:n mukaan.

Grense Jakobselv on Norjassa kauimmaisena Oslosta tietä pitkin mitattuna sijaitseva paikka: etäisyys on 2 556 km, jos koko matka tehdään Norjan alueella, mutta noin 600 km lyhyempi oikaistaessa Ruotsin ja Suomen kautta.
Teksti lainattu. http://fi.wikipedia.org/wiki/Grense_Jakobselv http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.fi

Pääosin hyvää asvalttipintaa loppuosuudella n.6km ennen kylää soratietä, kuitenkin hyvälaatuista sellaista. Lähtöpaikka on n.200m Venäjän rajasta kuitenkaan rajavyöhykkeelle ei tarvitse mennä. Risteys ennen raja-aluetta. Valokuvaaminen ei sallittua koska olet parhaimmillaan soratie osuudella rajasta vain n.10-20m päässä. Norjan rajavartioston kaverit vain morjestelee kun ajelet perille. :)


View route

Condition for logging the find

Riittää kun käyt paikalla.

Published :  25/07/2014 (d/m/y) 11:19

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Overview of location

View exact route

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...