English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details


Askolan Hiidenkirnut

    
Mutkapätkää luontokohteelle
A cache by : Nabla

Found 33 times (last time was 28/05/2019 (d/m/y) )


4.0 (22 ratings)

Address : Hiidenkirnujentie 720, Askola, Finland     Google maps

Askolan Hiidenkirnut on ainutlaatuinen luonnonvoimien muovaama mestariteos. Korttian kylässä sijaitsevan Kirnukallion kylkeen on uurtunut viimeisimmän jääkauden päättyessä kaikkiaan 20 lieriönmuotoista kuoppaa eli hiidenkirnua. Maastamme ei ole toistaiseksi löytynyt toista yhtä laajaa kirnuesiintymää.
Lähde: http://www.hiidenkirnut.fi/

Tarjolla hienot maisemat korkealta mäeltä jokilaaksoon ja erikoisia luonnonmuotoja pienellä peikkoteemalla.

Parkkipaikalta on kirnujen alueelle n. 500m patikointi, huomaa tämä varustautuessasi. Kirnujen alueella on korkeuseroista johtuen paljon jyrkkiä portaita. Märällä kelillä kalliot ja portaat ovat liukkaita! Parkkipaikka on hiekkakenttä, raskaan pyörän omistajan kannattaa varata matkaan jokin lätkä laitettavaksi pyörän jalan alle.

Huom! Hiidenkirnujen alueella ei ole palveluja, esimerkiksi vessaa tai kahvilaa ei ole. Penkkejä yms omien eväiden syömiseen löytyy, mutta nuotiopaikkaa ei ole ja tulenteko on alueella kielletty.

Kirnuille patikoinnin sijaan tai lisäksi voi matkakohteeksi ottaa Hiidenkirnujentien ja omaan kulkusuuntaan sopivia muita lähiseudun mutkia.

Kätkön kuittaaminen löydetyksi ei edellytä varsinaiselle kirnualueelle patikointia, helppoon kysymykseen löytyy vastaus parkkipaikalta.


http://www.hiidenkirnut.fi/ (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Mikä puu kasvaa aivan parkkipaikan punaisen infokioskin edessä?

Answer choices :
  • Koivu
  • Mänty
  • Kuusi
  • Pihlaja
  • Vaahtera

Published :  09/06/2014 (d/m/y) 16:56

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...