English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Bembölen kahvitupa

    
Tunnelmallinen kahvila Kuninkaantien varrella

A cache by : Maaemo

Found 38 times (last time was 20/05/2019 (d/m/y) )


3.8 (26 ratings)

Address : Bellinmäki 1, Espoo, Finland     Google maps

Motoristien ja museoautoharrastajien suosima tunnemallinen kahvila, josta saa myös ruoka-annoksia. "Etupihalla" pieni hiekkaparkkis mutta enemmän tilaa löytyy kun ajaa "takapihalle" jonne pääsee kääntymällä oikealle pienelle hiekkatielle (Bellinrinne) kahvilarakennusten jälkeen.

"Bell on viimeinen kantatila alkuperäisellä paikallaan, Bembölessä. Päärakennuksen suuri tupa ja kamari eli nykyinen keittiö sekä eteinen on ilmeisesti rakennettu vuonna 1737. Saliosa on rakennettu myöhemmin, ehkä 1800-luvun alussa. Vaikka sisätiloissa on tehty kahvilakäytön vaatimia muutoksia on tuvassa säilytetty komeat kattoparrut ja taitteinen sisäkatto.

Bell oli 1600-luvun yksi Bembölen suuren kylän kymmenestä kantatilasta. Isovihan aikana 1713-1721 Bembölen kylän taloihin majoittui vuosikausiksi venäläistä sotaväkeä. Sodan jälkeen Bell oli niin perusteellisesti poltettu, ettei siitä ollut jäljellä talon nurkkaakaan. Bellin uudessa tuvassa toimi 1760-luvun kestikievari. Paikka olikin erinomainen, sillä talon kohdalla haarautui Kuninkaantiestä sen Helsinkiin johtava haara.

Kun vanhaa rakennusta uhkasi purku 1916, suunniteltiin sitä käytettävän museorakennuksena ja purku jäi toteutumatta. Vuosina 1917-38 Bell palveli ajoittain muonamiehen asuntona, suutarin työpajana, kouluna ja monessa muussa tarkoituksessa. Kahvilatoiminta alkoi 1939. Talvisodan aikana rakennukseen oli sijoitettu kätilöopiston synnytysosasto. Sodan jälkeen kahvilatoiminta jatkui ja on siitä lähtien tullut tunnetuksi ja hyvin suosituksi Bembölen Kahvitupana."

Lainaus: Bembölen kahvituvan omat sivut.

Koska Bembölen kahvitupa on motoristien ja museoautoilijoiden esittäytymispaikka, liittyy kätkön tehtäväkin teemaan:
Esittele pyöräsi eli ota siitä kuva Bembölen kahvituvalla, liitä kuvalinkki kommentteihin sekä kerro myös hieman sanallisesti pyörästäsi (esim. merkki, malli, kuinka kauan se on sinulla ollut, onko sillä jotain nimeä, kuinka mones pyöräsi se on). Jos pyöräsi vaihtuu, voit hakea kätkön uudestaan (tosin kätkömerkintäähän siitä ei tule...). Jos et pysty ottamaan kuvia tai osaa laittaa niitä nettiin linkattavaksi, voit myös linkittää pyörämallisi kuvan esim. valmistajan sivuilta (ja jos et sitäkään osaa, niin ei se kuva ihan pakollinen ole). Esimerkkinä kommenteissa kätkön tekijän esittely omasta pyörästään.


Bembölen kahvituvan sivut (aukioloajat yms.) (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Esittele pyöräsi kuvin ja sanoin (katso tarkempi ohje kätkökuvauksesta).

Published :  12/09/2014 (d/m/y) 08:23

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...