English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Tuusulanjärven lenkki

    
A cache by : jlik

Found 45 times (last time was 10/08/2019 (d/m/y) )


3.4 (23 ratings)

Tämä lenkki kiertää Tuusulanjärven. Tuusulan Rantatie oli alunperin osa Helsinki–Heinola -maantietä, joka noudatteli Tuusulanjärven kohdalla järven rantamaisemia aina Järvenpäähän asti. Rantatien taiteilijayhteisö on vaikuttanut merkittävästi Suomen kulttuurihistoriaan. Monet Suomen taiteen kultakauden mestarit asettuivat asumaan Tuusulanjärven itärannalle 1800–1900 -lukujen vaihteessa.

Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisö syntyi kirjailija Juhani Ahon ja hänen puolisonsa taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin myötä, kun he vuokrasivat vuonna 1897 Järvenpään kartanosta huvilan, jota nykyään kutsutaan Aholaksi. Juhani Ahon houkuttelemina alueelle muutti myös toisia Suomen kultakauden taiteilijoita. Taidemaalari Eero Järnefeltin Suviranta valmistui vuonna 1901. Seuraavana vuonna valmistuivat taidemaalari Pekka Halosen ateljeekoti Halosenniemi ja runoilija J. H. Erkon Erkkola. Säveltäjämestari Jean Sibeliuksen perhe muutti Ainolaan vuonna 1904. Retin varrella on myös Aleksis Kiven kuolinmökki (kätkösivun kuva), missä hän vietti elämänsä viimeiset kuukaudet veljensä perheen hoivissa.

Kuskin tankkaamisen voi tehdä Ainolan kahvilassa, jossa oli tarjolla hyvää kahvia ja erilaisia kaakkuja. Reittipiste 5 on Ainolassa käyntiä varten. Jostakin syystä Ainolankadulle ei voi laittaa reittipistettä.

Kannattaa vierailla myös muissa kulttuurikohteissa (Halosenniemi, Ahola, Erkkola), jotka kaikki ovat reitin varrella. Myös Lottamuseo on vierailemisen arvoinen.

Tuusulanjärven länsipuoli on luonteeltaan aivan erilainen kuin järven itäpuoli ja siellä pääsee nauttimaan maalaismaisemista ja kurvailemaan loivemmissa mutkissa. Reitin pituus on 20.5 km.


View route

Condition for logging the find

Poikkea jollakin reitin varrella olevissa kulttuurikohteissa.

Published :  18/09/2014 (d/m/y) 18:16

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Overview of location

View exact route

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...