English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details


Dalsnibba -näköalapaikka

    English | Finnish

    
Dalsnibba, huikeat maisemat Geirangerin mutkien lähistöllä
A cache by : tontze

Found 3 times (last time was 25/06/2019 (d/m/y) )

  Shown when there are at least four ratings.

Address : Nibbevegen, Geiranger, Norway     Google maps

Korkeus 1 476 m
Sijainti Møren ja Romsdalin lääni, Norjan lippu Norja
Vuoristo Skandit
Koordinaatit 62°2?59?N, 7°16?11?E

Dalsnibba on Skandeihin kuuluva vuorenhuippu lähellä Geirangeria, Strandan kunnassa, Norjassa. Huipun korkeus merenpinnan tasosta on 1 476 metriä


Nibbevegen

Huipulle johtaa kapea tie, Nibbevegen, jolle pääsee kääntymään Riksvei 63 -tieltä Djupvatnet-järven rannalla olevan Djupvasshyttan kohdalla olevasta risteyksestä. Tien lähtöpiste Djupvasshyttalla on 1 039 metriä merenpinnan tasoa ylempänä, ja tie tekee 11 mutkaa ennen päättymistään huipulla sijaitsevalle parkkipaikkatasanteelle. Tiellä on käytössä tullimaksu, joka peritään Djupvasshyttan kohdalla, ennen vuorelle kipuamista.

Eräänlaisen Geirangerin turismin symbolin maineen saanut tie avattiin yleisön käyttöön vuonna 1939 ja sen rakentaminen kesti kolme vuotta. Aloitteen tien rakentamiselle teki Geiranger Skysslag -yhtiö, joka myös maksoi huomattavan osan tien rakennuskustannuksista. Tie pidetään tavallisesti avoinna kesä- ja lokakuun välisenä aikana. Huipulle on rakennettu moderni palvelurakennus, johon kuuluu pieni matkamuistomyymälä ja käymälämahdollisuudet.


Condition for logging the find

Nauti maisemista.

Published :  16/06/2014 (d/m/y) 04:07

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...