English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Taaborinvuori

    
Museoalue Aleksis Kiven kirjoitusten hengessä
A cache by : Maaemo

Found 33 times (last time was 19/05/2019 (d/m/y) )


3.0 (21 ratings)

Address : Koulunkulmantie 34, Nurmijärvi, Finland     Google maps

Lähellä Aleksis Kiven syntymäkotia sijaitsee mäki, jonka Kivi nimesi Raamatun mukaan Taaborinvuoreksi. Mäki oli kirjailijan lapsuudessa kylän lasten leikkipaikka ja nuorison keinumäki. 1970- ja 1980-luvun vaihteessa Taaborinvuoresta tuli museoalue, jonne siirrettiin rakennuksia ympäri Nurmijärveä. Museonäyttelyt kertovat 1900-luvun arjesta ja lisäksi kesäisin alueella järjestetään kulttuuritapahtumia (historiaa, taidetta, musiikkia, teatteria). Kivi-juhlia on järjestetty Taaborinvuorella 1952 lähtien.

Rakennuksiin voi käydä tutustumassa ympäri vuoden, mutta museonäyttelyt ja muut tapahtumat sekä kahvila ovat auki vain kesäisin.

Lähde: Nurmijärven kunnan sivut, http://www.nurmijarvi.fi/vapaa-aika_ja_kulttuuri/museo/taaborinvuoren_museoalue (26.9.2014)

Osoite johtaa parkkipaikalle, josta löytyy myös kätkökysymyksen vastaus (parkkipaikan osoite on eri kuin Taaborinvuoren museoalueen osoite). Parkkipaikalle johtava "polku" ja parkkipaikka ovat reilunkokoista soraa (kannattaa varata mukaan tuki jalan alle, etenkin jos paikalla on muitakin, jolloin saattaa joutua parkkeeraamaan jopa nurmelle).

Lähistöltä löytyy myös kätköt Aleksis Kiven syntymäkoti, Metsäkyläntie ja Siippoontie, joilla voi kätevästi käydä samalla reissulla.


Tarkista tapahtumien aikataulut Nurmijärven sivuilta (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Mikä värinen on parkkipaikan reunasta löytyvä lipunmyyntirakennus?

Answer choices :
  • punainen
  • keltainen
  • ruskea
  • vihreä
  • musta

Published :  26/09/2014 (d/m/y) 18:22

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...