English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Aleksis Kiven syntymäkoti

    
Museo
A cache by : Maaemo

Found 38 times (last time was 19/05/2019 (d/m/y) )


3.3 (27 ratings)

Address : Palojoentie 271, Nurmijärvi, Finland     Google maps

Räätäli Erik Stenvallille ja hänen vaimolleen Annastiinalle syntyi 10.10.1834 neljäs lapsi Nurmijärven Palojoella. Tästä lapsesta tuli Suomen kansalliskirjailija Aleksis Kivi, jolle kotikylä ja -talo pysyivät rakkaina koko elämän ajan. Aikuisena Palojoella käydessään Kivellä oli käytössä talon vinttikamari, jossa hän asui ja kirjoitti katsellen maisemaa kylän peltoaukeille.

Kiven syntymäkoti on hänen isänsä rakentama vuonna 1824. 1800-luvun loppupuolella talossa toimi Palojoen ensimmäinen kyläkauppa, jonka takia taloon tehtiin isoja muutoksia. Vuonna 1947 talo siirtyi Aleksis Kivi seuran omistukseen ja se entisöitiin alkuperäiseen kuntoonsa. Museo, jossa esitellään 1800-luvun alun kotia, avattiin 1951 yleisölle. Nykyään se on Nurmijärven kunnan hoidossa ja perusnäyttelyn lisäksi museossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä.

Lähde: Nurmijärven sivut, http://www.nurmijarvi.fi/vapaa-aika_ja_kulttuuri/museo/aleksis_kiven_syntymakoti (26.9.2014), http://www.nurmijarvi.fi/vapaa-aika_ja_kulttuuri/museo/aleksis_kiven_syntymakoti/aleksis_kiven_syntymakodin_historia (26.9.2014)

Pieni päällystetty parkkipaikka löytyy talon pohjoispuolelta. Jos tulet etelästä päin, tie on sorapintainen, ellet aja talon ohi Palojoentietä ja käänny vasta talon jälkeen vasemmalle parkkipaikalle.

Lähistöltä löytyy myös kätköt Taaborinvuori, Metsäkyläntie ja Siippoontie, joilla voi kätevästi käydä samalla reissulla.

muoks. 28.10.2014: Poistettu kätkökysymys kun vastaus on kadonnut paikalta...


Aukioloajat voi tarkistaa Nurmijärven kunnan sivuilta (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Kätkön kuittaamiseksi käy ihailemassa taloa.

Published :  26/09/2014 (d/m/y) 18:23

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...