English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Suitian kartanolinna

    
A cache by : jlik

Found 25 times (last time was 25/07/2019 (d/m/y) )


3.4 (20 ratings)

Address : Svidja 104, Siuntio, Finland     Google maps

Suitian kartano (ruots. Svidja slott) on Länsi-Uudellamalla Siuntiossa sijaitseva maatila. Tilan historia ulottuu aina 1400-luvulle, jolloin tilan ensimmäiseksi omistajaksi mainitaan Hämeen linnan vouti ja Raaseporin tuomiokunnan tuomari Björn Ragvaldson. Sen jälkeen useita eri sukuja on omistanut tilan, muun muassa Reuterholmin vapaaherrallinen suku. 1930-luvulla valtio lunasti tilan ja Vapaussodan Invalidien Liiton käyttöön työhuoltolaksi. Kymmenen vuotta myöhemmin tila siirtyi Sotainvalidien Veljesliitolle. Kartano oli vuosien 1975 ja 2006 välillä Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan käytössä. Kartanon päärakennus on upean näköinen.

Tultaessa etelästä päin viimeinen kilometri käännyttäessä Suitiantieltä Suitialle on soratietä, mutta hyväkuntoista, joten sitä voi ajaa hyvin myös katupyörälläkin. Pohjoisesta lähestyttäessä tie on asfaltoitu.

Kartano on siirtynyt yksityisomistukseen toukokuussa 2019 ja samalla päärakennuksen pihapiiri muuttunut yksityisalueeksi. Kannattaa kuitenkin käydä portilla ihailemassa komeaa kartanoa.


Condition for logging the find

Käy ihailemassa kartanon päärakennusta portilta.

Published :  30/09/2014 (d/m/y) 18:13

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...