English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Jämin lentopaikka

    
Suomalaisen yleisilmailun kehto

A cache by : LoneWolf

Found 10 times (last time was 17/07/2017 (d/m/y) )


4.0 (6 ratings)

Address : Jämintie 652, Jämijärvi, Finland     Google maps

Jämin lentopaikka sijaitsee Soininharjun korkeimman kohdan välittömässä tuntumassa joka on samalla koko Satakunnan korkein kohta.

Jämin lentopaikka perusteettiin vuonna 1935 purjelentäjien koulutuspaikaksi ja se on edelleen yksi Suomen aktiivisimmista harrastuspaikoista kyseisessä lajissa. Nykyisin paikalla on erittäin aktiivista ilmailutoimintaa purjelennon lisäksi myös pienkoneiden, lennokkien, laskuvarjohypyn ja riippuliidon muodossa. Käyttävätpä jopa Ilmavoimat aluetta lentotiedustelutoimintaansa.

Alueelta löytyy aktiivisen ilmailuharrastustoiminnan lisäksi monenlaisia muita harrastusmahdollisuuksia kuten muun muassa hiihtoputki, frisbeegolf-rata sekä tietysti patikointireittejä alueen kauniissa maastossa ja monenlaista muuta.

Jämillä järjestetään vuosittainen Jämi Fly In -tapahtuma (http://www.jamiflyin.com/) jossa on näytillä monenlaista lentolaitetta ja lentonäytös jota poikkeuksellisesti pääsee katsomaan lähes koneiden lentokorkeudelta harjun laelta.

Alueelta löytyy hotelli jossa on kahvila- ja ravintolapalvelut. Pyörän saa pysäköityä asfaltoidulle parkkipaikalle hotellin välittömään läheisyyteen, noin sadan metrin päähän harjun korkeimmasta kohdasta.


Jämin palvelut & info (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Kiipeä harjun laelle, ihaile maisemia ja kommentoi oliko ilmailutoimintaa havaittavissa.

Published :  28/04/2015 (d/m/y) 04:40

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...