English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Vantaankoski

    
Koski Vantaanjoessa

A cache by : Maaemo

Found 35 times (last time was 15/05/2019 (d/m/y) )


3.6 (24 ratings)

Address : Kuninkaantie 33, Vantaa, Finland     Google maps

Vantaanjoessa sijaitsevan Vantaankosken ympäristö on asutettu jo kivikaudella. Vantaan kylien yhteismyllyjä perustetiin alueelle 1500-luvulla (Myllymäen kylä) ja 1830-luvulla koskella käynnistyi ruukkitoiminta (Kvarnbacka). Näin Vantaankoskelle muodostui pienimuotoinen teollisuusalue jossa sijaitsi myllyn ja ruukin lisäksi sahoja, päretuotantoa, huovutuslaitos, trasselitehdas, viilatehdas ja hopeasulatto. Nykyään kosken ympäristö on suojeltu ja kuuluu Vantaanjokilaakson maisema-alueeseen. Vanhassa viilatehtaassa toimii tapahtumapalvelu ja ravintola Kuninkaan Lohet.

Vantaankoskella on pituutta 240 metriä. Se alkaa Kehä III:sen luota haarautuen pienemmiksi virroiksi. Sivuvirrat yhdistyvät takaisin pääuomaan Kuninkaantien sillan alla (joka on merkitty kätkön osoitteeksi). Kosken jälkeen on suvanto, jota seuraa Mustakoski. Vantaankosken rannat on helposti saavutettavissa polkujen ja portaiden myötä. Niiden yhteydessä on myös levähdys- ja näköalapaikkoja.

Lähteet:
Wikipedia, http://fi.wikipedia.org/wiki/Vantaankoski (4.5.2015)
Vantaanjoki.com, http://www.vantaanjoki.com/vantaankoski (4.5.2015)
Vantaan kaupunki, http://www.vantaa.fi/fi/ymparisto_ja_luonto/puistot_ja_viheralueet/puistojen_ja_viheralueiden_kunnossapito/vantaan_puistoja_ja_viheralueita/myyrmaki/vantaankoski (4.5.2015)


Kuninkaan Lohet (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Pysähdy ihailemaan Vantaankoskea Kuninkaantien sillalta (varo ettet kuitenkaan jää takana tulijoiden tielle).

Published :  04/05/2015 (d/m/y) 10:34

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...