English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Helsingin pitäjän kirkonkylä

    
Vanhoja taloja Pyhän Laurin kirkon ympärillä

A cache by : Maaemo

Found 29 times (last time was 10/08/2019 (d/m/y) )


3.5 (24 ratings)

Address : Kirkkotie 45, Vantaa, Finland     Google maps

Helsingin pitäjän kirkonkylän historia ulottuu keskiaikaan asti. Ensimmäiset asukkaat olivat ruotsalaisia siirtolaisia, jotka vaelsivat ylös Vantaanjokea ja perustivat asutuksen Vantaanjoen ja Keravanjoen risteykseen. 1400-luvulla kylän keskukseksi rakennettiin kivikirkko (Pyhän Laurin kirkko), joka on restauroitu 1800-luvun loppupuolen tulipalon jälkeiseen asuun. Kylästä löytyy paljon 1700-1800-luvun vaihteen asutusta, joita voi ihailla kylän läpi kulkevan tien varrella. Kylän pohjoispuolelta löytyy myös 1800-luvulla rakennettu koulu, joka on Suomen vanhin yhä alkuperäisessä käytössä oleva koulurakennus. Keravanjoen varren mylly on rakennettu 1800-luvun lopulla.

Kylän vanhaa tunnelmaa voi pysähtyä nauttimaan kahvitupa Laurentiuksessa, joka sijaitsee yhdessä vanhoista taloista Pyhän Laurin kirkon kupeessa (pyörän voi parkkeerata kirkon parkkipaikalle). Samalla pysähdyksellä voi käydä ihailemassa tarkemmin Pyhän Laurin kirkkoa ja sen kirkkotarhan vanhoja hautamuistomerkkejä tai piipahtaa Helsingin pitäjän kotiseutumuseossa (parkkipaikan viereisessä viljamakasiinissa, tarkista aukioloajat)

Lähteet:
Museovirasto, http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=1506 (4.5.2015)
Vantaan kaupunki, http://www.vantaa.fi/fi/kaavoitus_ja_maankaytto/asemakaavoitus/keski-vantaan_asemakaavayksikko/helsingin_pitajan_kk_ (4.5.2015)
Wikipedia, http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_pit%C3%A4j%C3%A4n_kirkonkyl%C3%A4 (4.5.2015)


Kahvitupa Laurentius (tarkista aukioloajat, jos kahvihammasta kolottaa) (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Kirkon parkkipaikan laidalla sijaitsee kaksi taitekattoista punaista viljamakasiinia. Mitä lukee valkein vanhanaikaisin kirjaimin niistä lähempänä tietä olevan seinässä?

Answer choices :
  • Museoriihi
  • Kirkkotie 45
  • Museum
  • Kotiseutumuseo
  • Museo

Published :  04/05/2015 (d/m/y) 11:29

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...