English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Helsinki-Malmin lentoasema

    
Hieno historiallinen paikka, mutta ehkä valitettavasti oikeaa historiaa lähitulevaisuudessa.

A cache by : jack

Found 30 times (last time was 24/05/2019 (d/m/y) )


3.8 (22 ratings)

Address : Helsinki-Malmin lentoasema, 00700, Helsinki, Finland     Google maps

Tämä paikka ei varmasti esittelyjä kaipaa. Lienee varmasti kaikkien tuntema lentokenttä. Alla kuitenkin lyhyesti:

Vuonna 1936 valmistunut lentoasema oli vuoteen 1952 saakka Helsingin päälentoasema paitsi vuosina 1944-1946 jolloin se oli valvontakomission käytössä (Eli Neuvostoliiton lähinnä). Nykyisin kentällä toimii lentokouluja ja viranomaistoimintaa on myös, esim. rajavartiolaitos, pelastuslaitos, ilmavoimat ja poliisi.

Kenttä on Suomen toiseksi vilkkain, jos lasketaan lentoon lähdöt ja nousut, n. 38 000 kpl. Malmin lentokentän alueen pinta-ala on 138 hehtaaria. Kentän alueella pesii useita lintulajeja, esim. isokuovi joka ei pesi muualla Helsingin alueella sekä useita muita lajeja. Kenttää kiertää suosittu 5,8 km kuntorata ja ulkoilureitti.

Suomen hallitus on kaikessa viisaudessaan päättänyt 25.3.2014 ottaa Malmin lentokenttäalueen asuinkäyttöön viimeistään 2020 -luvun alussa. Edellytyksenä on rajavartiolaitoksen ja siviili-ilmailun siirtäminen korvaaville kentille. Käsketäänkö myös esim. linnut siirtymään samalla "korvaaville" alueille ?

Kentän lakkauttaminen on kuitenki edelleen hyvin kiistanalainen hanke, eikä se ole vielä täysin varmaa. Suomen valtiolla on lainvoimainen vuokrasopimus vuoteen 2034.

Malmin lentokentällä on pidetty ajoittain varsin näyttäviä lentonäytöksiä. Tänä vuonna elokuussa on tulossa lentönäytös jossa esiintyy esim. Suomen ilmavoimien F/A-18 Hornet.

Päärakennuksesta löytyy myös lounasravintola / kahvila, aukioloajat: http://gate1.fi/

Pyörää ei tarvitse ajaa maksulliseen parkkiin, sisääntulon vasemmalta puolelta päärakennuksen nurkilta löytyy aina joku paikka mihin voi jättää parkkiin.


Wikipediasta tarkempaa tietoa. (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Käy katsomassa onko upea DC-3 paikalla.

Published :  12/05/2015 (d/m/y) 14:33

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...