English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Messerschmitt Bf 109 G-6

    
Suomen ilmavoimien käytössä ollu torjuntahävittäjä jatkosodassa.
A cache by : jack

Found 20 times (last time was 16/09/2018 (d/m/y) )


4.2 (9 ratings)

Address : Lentoportintie 3, 45410 Utti, Finland     Google maps

Lyhyt historia:
Messerschmitt Bf 109 G-6 on saksalainen toisen maailmansodan aikainen kevyt torjuntahävittäjä. Konetyyppi oli Saksan ilmavoimien Luftwaffen tärkein hävittäjälentokone sodan alkuvuosina, jolloin se oli myös ylivoimainen, kunnes liittoutuneiden koneet kehittyivät sodan loppua kohti. Kone oli myös useiden Saksan liittolaismaiden sekä Sveitsin ja Espanjan käytössä.
Kone on ilmailuhistorian eniten valmistettu konetyyppi. Niitä on valmistettu n.33 000 -36 000 kpl useina eri versioina. Jäljellä on enää kourallinen, joista kaksi on Suomessa.

Suomeen "mersuja" ostettiin Saksasta vuonna 1943. Sodan jälkeen koneet oli käytössä vuoteen 1954 asti, jonka jälkeen koneet romutettiin lukuun ottamatta tätä kyseistä MT-452 konetta ja toista, MT-507, joka on sijoitettuna Keski-Suomen ilmailumuseoon. Kumpikaan ei ole enää lentokuntoinen, mutta ne on kunnostettu näyttelykuntoon sota-ajan asuun.

Tämä kyseessä oleva MT-452 tuli Suomeen 23.6.1944 ja samana päivänä se luovutettiin Hävittäjälentolaivue 24:lle, jossa ohjaajana oli luutnantti Jorma Saarinen. Koneella saavutettiin viisi ilmavoittoa kolmen eri ohjaajan lentämänä.

Suomen ilmavoimilla oli näitä koneita käytössä yhteensä 159 kpl kahtena eri versiona eli G-2 ja G-6. Kaikkiaan suomalaisille messerschmitteille ilmoitettiin yhteensä 663 ilmavoittoa niiden taistelukäytön aikana. Tällä konetyypillä parhaiten menestynyt suomalainen oli Ilmari Juutilainen 58:lla ilmavoitolla.

Lyhyt kertaus hakarististä: Suomen ilmavoimat sai alkunsa kun ruotsalainen kreivi Eric Von Rosen lahjoitti lentokoneen hallituksen joukoille eli valkoisille Suomen sisällissodan aikana 1918. Koneessa (Thulin typ d) oli tunnuksena von Rosenin henkilökohtainen onnenmerkki sinisellä hakaristillä. Sininen hakaristi valkoisella pohjalla määrätiin Suomen ilmavoimien tunnukseksi maaliskuussa 1918. Hakaristin käytöstä luovutiin 1945 huhtikuussa valvontakomission kehoituksesta, koska se yhdistettiin natsi-Saksan tunnukseen. Näillä tunnuksilla ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä toistensa kanssa.

Nykyisin kone sijaitsee Utin sotilaslentokentällä. Pyörän voi jättää parkkiin esim. Utin Abc:lle josta kävelymatkaa on n.50 metriä. Osoitteeksi on merkitty Abc-asema, koska se on lähellä konetta.


Wikipediasta koneesta hyvinkin tarkasti. (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Mikä on koneen sarjanumero ? Löytyy helposti koneen takapäästä peräsimestä, kuusi numeroa.

Published :  18/05/2015 (d/m/y) 19:02

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...