English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Alppiruusupuisto eli Rhodopuisto

    Finnish | Russian

    
Tuhansia alppiruusuja - Helsingin kätketty helmi
A cache by : pleksi

Found 27 times (last time was 18/06/2019 (d/m/y) )


4.3 (18 ratings)

Address : Laajasuontie 40, Helsinki, Finland     Google maps

Upea kahdeksan hehtaarin puisto täynnä alppiruusuja.

Puiston väriloisto on kauneimmillaan yleensä kesäkuun alun ja juhannuksen välillä ja kestää noin 2-3 viikkoa säistä riippuen.

Puisto on saanut alkunsa Helsingin yliopiston tekemistä tukimuksista 70-luvun lopulla. Tarkoitus oli kehittää värikkäitä koristekasveja, jotka sopivat Suomen ilmastoon. Erilaisiia risteytyksiä saatiin noin 500 ja puiston vanhimmat alppiruusut ovatkin peruja Helsingin yliopiston jalostusohjelmasta. Puisto on edelleen yliopiston koealuetta, mutta se on myös avoinna yleisölle. Nykyään tutkimuksen kohteena ovat atsalea-alueella olevat puistoatsaleat.

Kastivieteellisenä tietoiskuna mainittakoon, että Alppiruusu (Rhododendron) on kanervakasvien heimoon kuuluva suku, joka ei ole nimestään huolimatta mitään sukua ruusukasveille. Melko yleinen käsitys on, että alppiruusu tarkoittaa vain niitä violettikukkaisia ikivihreitä puistoalppiruusuja, mutta kyseiseen sukuun kuuluvat puistoalppiruusujen lisäksi esim. atsaleat ja suopursut. Nämä tutkimuskohteena olevat puistoatsaleat sekä myös joulun aikaan suositut ruukussa myytävät atsaleat ovat siis myös alppiruusuja. Wikipedian mukaan alppiruusuja tunnetaan noin 600-1000 eri lajia ja niiden koko vaihtelee 30-metrisistä puista maanmyötäisiin varpuihin.

Kätkön sijanti on puiston eteläreunassa olevan infotaulun lähellä. Kadun varrella on reilusti parkkitilaa.


Puiston kartta ja hyvä esittely : Vihreät sylit (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Löytyi merkintä on samalla todistus siitä, että olet ainakin kerran kirjoittanut Alppiruusun suvun latinankielisen nimen oikein. Eli mikäs se olikaan (R**********n)?

Published :  04/06/2015 (d/m/y) 15:02

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...