English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Utin linnoitus

    
Puskaa kasvava melko säännöllisen muotoinen kivimuuri
A cache by : JussiP

Found 17 times (last time was 16/09/2018 (d/m/y) )


3.9 (10 ratings)

Address : Vallitie 87, Utti, Finland     Google maps

Lännen ja idän raja kulki 1700-luvun lopussa Kymijoessa. Ruotsin kuningas Kustaa III halusi työntää rajaa idemmäs, mutta 1788 alkanut Kustaa III:n sota ei kuitenkaan onnistunut tavoitteessaan. Vastaisen varalle venäläiset rakensivat 1790-luvun alussa Pietarin puolustukseksi linnoitusketjun, joka suojasi Ruotsin suuntaan johtavia teitä. Suomen sodan (1808-1809) jälkeen Ruotsin vastainen raja siirtyi Pohjanlahteen ja koko linnoitusketju menetti sotilaallisen merkityksensä. Utin linnoitus oli osa tätä ketjua.

Linnoituksen pituus on 218 metriä ja leveys 172 metriä. Jäljellä on puskaa kasvava tuon kokoinen ja säännöllisen mallinen kivimuuri vallihaudantapaisen ympäröimänä. Ei tämän takia suurta mutkaa matkaan kannata tehdä, mutta jos Kouvola-Lappeenranta -väliä ajaa, niin ei tarvitsekaan, sillä kätkö on lähes huutomatkan päässä Utin ABC:ltä. On se nyt omalla tavallaan mielenkiintoinen osa Suomen historiaa kuitenkin.

Löytyy helposti, kun ajat Utin ABC:ltä kuutostien yli ja seuraat "Linnoitus"-viittoja.


You must answer this question to log your find :

Laskeudu pyörän päältä ja kävele portista sisään. Heti vasemmalla puolella on opaste linnoituksessa olleista rakennuksista. Sen kuvassa on punainen piste ("olet tässä"). Mikä kirjaintunnus on pisteen vieressä?

Answer choices :
  • A
  • B, D
  • D, C
  • I

Published :  30/06/2015 (d/m/y) 00:41

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...