English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Elimäki-Koria "vanhaa tietä", erityisesti endurokuskeille

    
A cache by : JussiP

Found 11 times (last time was 15/10/2017 (d/m/y) )


3.2 (5 ratings)

Kun elimäkeläiset lähtevät kaupunkiin (=Kouvolaan), heidän ei nykyään tarvitse liikkua metriäkään. Kiitos kuntaliitoksen, hehän ovat jo Kouvolassa!

Toista oli ennen vanhaan. 1930-luvulla ja aikaisemmin kaupunkimatka tehtiin lehmipolkua, jonka alkupää on tämän reitin pisteessä 4. Pätkiä tiestä on säilynyt, mutta ei yhtenäisenä.

1930-1960-luvulla ajettiin "vanhaa tietä" eli tässä kuvattua reittiä. 1960-luvun alussa rakennettiin "uusi tie" eli nykyinen kuutostien osuus näiden kahden metropolin välille.

Tien alkupäästä noin kuusi kilometriä on mukavaa syheröistä soratietä. Juuri nyt se on hyvässä kunnossa, tosin melko paksun sorakerroksen peitossa. Kun soratie loppuu, alkaa huono pikitie, joka on melko suora ja mitäänsanomaton. Eli parasta antia on tuo sorapätkä kuskille, joka sellaisesta sattuu pitämään.

Muutama nähtävyys reitiltä:

Lähtöpiste A. Elimäen kirkko vuodelta 1678. Kirkon edessä sankarihautausmaalla on Aimo Tukiaisen (sama tyyppi joka on tehnyt Mannerheimin ratsastajapatsaan Helsinkiin) muistomerkki Kuoleva sotilas, aika vaikuttava onkin. Minä ainakin menen hiljaiseksi aina näissä, kun on pitkä rivi toisensa perään nuorten jannujen nimiä pienissä kivilaatoissa.
(patsaan valokuva: Juha Hotari)

Pisteessä 1 on Peippolan kansakoulu, nyttemmin jo pois koulukäytöstä. Alvar Aallon toimiston töitä ja niin kauhean näköinen, ettei Aallon perinneseurakaan ikinä hiisku tästä kohteesta. Varmaan ja toivottavasti toimiston kesäpojan piirtämä eikä mestarin itsensä.

Pisteestä 2 alkaa soratie.

Pisteessä 3 (oikealla rinteessä) on Moision kartano, J.L. Engelin piirtämä. Kesäisin taidenäyttelyitä, muuten vuokrattavissa juhlia ym. varten.

Pisteessä 4 on alussa mainitun ikivanhan Kouvolantien alkupää.

Piste 5 on nimeltään Kissamäki. En tiedä miksi. Ehkä joku kissaparka on kokenut tässä tiensä pään.


View route

Condition for logging the find

Äänestä näistä nähtävyyksistä (1-5) mielestäsi paras.

Published :  07/07/2015 (d/m/y) 22:23

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Overview of location

View exact route

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...