English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Skatanniemen tykkipatteri

    
Viaporin maarintama, Skatanniemen tykkipatteri, Vuosaari Helsinki.
A cache by : jack

Found 26 times (last time was 16/06/2019 (d/m/y) )


3.9 (18 ratings)

Address : Skatanniemi, Helsinki, Finland     Google maps

Vuosaaren Skatannimen tykkipatteri kuuluu samaan Viaporin maa ja merilinnoitusalueeseen kuin Mustavuoren luolat. Se on ulommaisen linjan merilinnoitukseen kuuluva osa ja siihen pääsee tutustumaan helposti. Pyörällä pääsee aivan "pihalle" asti. Muut merilinnoitukseen kuuluvat tykkipatterit sijaitsevat sotilasalueilla ja Harmajalla.

Skatanniemen betonista tehty patteri on aloitettu rakentamaan 1916. Sen aseistuksena olisi ollut neljä 152mm Canet rannikkotykkiä, mutta tykkejä ei keritty saamaan paikoilleen. Niiden kerrotaan lojuneen vonna 1918 rannalla ja laiturilla. Betonisen "rintasuojan" takaa löytyy neljä tykkiasemaa, joihin tykit piti asentaa. Rintasuojien alle rakennettiin suojatilat miehistölle sekä ammusvarastot. Sisätilojen katoista räjäytettiin teräspalkit pois sodan jälkeen, koska teräksestä oli pulaa. Betonikatot ovat paikoillaan, mutta seinät ovat vaurioituneet. Jos uskaltaudut sisään suojiin ja kellariin, niin ole varovainen, lattioilla on paljon kivenmurikkaa, roskia, lasia, nauloja ym. Katoista, seinistä ja oviaukoista törröttää ruosteisia metallitankoja joihin voi loukata itsensä. Taskulamppu mukaan, jos menet sisälle.

Rintasuojaa on purettu keskeltä pois tien vuoksi. Tie on niemessä kapeaa hiekkatietä, jota pääsee kyllä millä pyörällä tahansa varsinkin kun täällä ei voi pitää kovaa vauhtia. Kuoppia tiellä on jonkin verran. Tie jatkuu patterin jälkeen vielä niemen uloimpaan kärkeen asti muuttuen poluksi, jonka kapein kohta on n. metrin levyinen jääden kahden tonttialueen väliin. Sinne saa kuitenkin mennä, koska se on Helsingin kaupungin aluetta, jossa saa liikkua. Niemen kärjestä on merelle hyvät näköalat. Osoitteena riittää Skatanniemi, patterista ei voi ajaa ohi huomaamatta sitä. Pyörällä pääsee siis ihan perille niinkuin kuvasta näkyy, mutta edemmäs ei saa ajaa kuin tontinomistajan luvalla.


Lisätietoa Krepost Sveaborgin linnoitteista. (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Vasemmassa kuvassa näkyy pyörän edessä tykin paikka, montako kiinnityspulttia maassa on. Vastaus numeroina.

Published :  12/07/2015 (d/m/y) 11:54

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...