English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Raatteen Portti

    
Talvisota ja Raatteentie. Tämä yhdistelmä tunnetaan niin Suomessa kuin maailmalla.

A cache by : jlik

Found 7 times (last time was 23/08/2019 (d/m/y) )


4.8 (5 ratings)

Address : Raatteentie 1, Suomussalmi, Finland     Google maps

Raatteen Portti on tehty niin suomalaisten kuin venäläistenkin sotilaiden muistoksi. Se on sodan järjettömyyden, mutta myös sodan välttämättömyyden muistomerkki. Raatteen Portti sijaitsee 24 km Suomussalmen keskustasta itään. Raatteen Portin yhteydessä toimii myös Kahvila - ravintola Lotta Kanttiini.

Raatteen tie on museotie ja sen länsipäässä on Raatteen Portti -museorakennus, joka on Portti Raatteeseen. Porttiin kuuluu mahtava noin 18.000 kivenjärkälettä käsittävä, 3 ha laajuisella alueella seisova “hiljainen armeija” tai “kuolleiden laakso”.

Raatteentiellä käytiin yksi Talvisodan ratkaisutaisteluista. Suomussalmelle hyökänneiden neuvostoliittolaisten joukkojen tehtävänä oli katkaista Suomi kapeimmalta kohdaltaan ja tukkia maayhteydet Ruotsiin. Tien varrella on muistomerkkejä, jotka kunnioittavat sekä tuhotun ukrainalaisen 44. divisioonan että suomalaisten sankarivainajien ja soturien muistoa.


Raatteen Portin kotisivut (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Kätkökuvan tien vieressä vasemmalla puolella on VIenan heimosoturien kivinen muistomerkki. Kivessä on iso metallinen laatta. Mikä vuosiluku on on laatan alimmalla rivillä?

Answer choices :
  • 1940
  • 1950
  • 1998

Published :  09/07/2015 (d/m/y) 19:46

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...