English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Taavetin linnoitus

    
Entisöity linnoitus 1700-luvulta
A cache by : Ironlake

Found 14 times (last time was 18/04/2019 (d/m/y) )


4.3 (7 ratings)

Address : Linnalantie 27, Luumäki, Finland     Google maps

Taavetin linnoitus on osa Kaakkois-Suomen linnoitusjärjestelmää, joka rakennettiin suojaamaan Pietaria ruotsalaisilta 1700-luvulla. Samassa ketjussa Taavetin kanssa on Lappeenrannan ja Haminan linnoitukset. Taavetin kylä on perustettu linnoituksen ympärille ja saanut siltä nimensä.
Käytössä Taavetin linnoitus oli ainoastaan noin 30 vuotta, sillä Suomen sodan jälkeen raja siirtyi länteen eli Ruotsi menetti koko Suomen Venäjälle vuonna 1809. Tämän jälkeen Taavetin linnoituksella ei ollut sotilaallista merkitystä.
Nykypäivänä linnoitus on erittäin hyvässä kunnossa ja sen vallien suojissa on monia tapahtumia. Linnoituksesta löytyy katettu esiintymislava ja sen portilta lähtee vaellusreitti. Linnoitus sijaitsee kunnantalon vieressä.


Luumäen kunnan tietosivu Taavetin linnoituksesta (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Minä vuonna Tsaari Aleksanteri Ensimmäinen vieraili Taavetissa? Tieto löytyy linnoituksen info-taulusta, vastapäätä punaista mökkiä.

Answer choices :
  • 1770
  • 1798
  • 1801
  • 1803
  • 1813

Published :  15/07/2015 (d/m/y) 17:44

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...