English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Talvian hiidenkirnut

    
Kaksi hiidenkirnua
A cache by : Maaemo

Found 12 times (last time was 28/04/2019 (d/m/y) )


3.5 (10 ratings)

Address : Hiidenkirnuntie 90, Lohja, Finland     Google maps

Talvian hiidenkirnuja on kaksi, joista suurempi on n. 3 metriä leveä ja 5 metriä syvä. Lisäksi suuremman kirnun yläpuolelta löytyy kaksi pientä hiidenkirnun alkua. Paikalla ei siis ole yhtä hienoa hiidenkirnujen kokoelmaa kuin esim. Askolassa (https://www.motocaching.net/fi/cache/viewb/id163) mutta jos hiidenkirnuista tykkää, kannattaa nämäkin käydä tsekkaamassa.

Kirnujen parkkipaikalle löytää kääntymällä Talpelantieltä (https://www.motocaching.net/fi/cache/viewb/id1098) Hiidenkirnuntielle ja ajamalla n. 900 m. Hiidenkirnuntie on pieni soratie ja parkkipaikka on lähinnä sen levike, jossa on sekaisin soraa, ruohikkoa ja maapohjaa, eli painavalla pyörällä kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan jotain tukea jalan alle. Kätkön löytämiseksi ei tarvitse lähteä parkkipaikkaa pidemmälle, sillä vastaus kätkökysymykseen löytyy parkkipaikan laidalta. Soralla joutuu ajamaan n. 2km, koska myös Talpelantie on soratie.

Jos haluaa käydä katsomassa itse hiidenkirnujakin, parkkipaikalta lähtee merkitty polku, joka on n. 400 m pitkä. Polku on osittain kapea ja merkit haalistuneita, joten ihan pimeällä ei kannata lähteä metsään eksymään. Polku myös nousee joissain kohdissa voimakkaasti ja hiidenkirnut ovat kalliorinteessä, jossa ei ole mitään tukiköysiä tms. joten kiipeäminen kirnuille ajovarusteissa vaatii hieman kuntoa ja/tai sinnikkyyttä. Hiidenkirnut sijaitsevat yksityismailla, joten muistathan noudattaa jokamiehen oikeuksia ja olla roskaamatta.


Lisätietoa Talvian kirnuista Lohjan kaupungin sivuilta (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Lisätietoja linkistä näkee, että polku hiidenkirnuille on merkitty keltaisin merkein. Miten tämä merkintä on tarkemmin toteutettu? Vastaukseen riittää kun bongaa ensimmäisen merkin parkkipaikan laidalta, loput on samalla periaatteella.

Answer choices :
  • Keltaiset nauhat puiden ympärillä
  • Keltaiset maalaukset puissa ja kivissä
  • Keltaiset kolmion malliset muovipalat kiinnitetty puihin
  • Keltainen maalattu viiva maassa

Published :  26/07/2015 (d/m/y) 13:56

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...