English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Pernaja

    
Mikael Agricolan synnyinkylä Kuninkaantien varrella
A cache by : gozamite

Found 29 times (last time was 12/06/2019 (d/m/y) )


3.7 (21 ratings)

Suomen kirjakielen kehittäjän kotikylä ja synnyinpaikka on Loviisassa sijaitseva Pernaja (Ruotsiksi Pernå) ja Nybondaksen kylä.
Mikael syntyi n. vuonna 1510 ja osoitti jo nuorena suurta tiedonhalua ja uteliaisuutta. Niinpä hänet lähetettiin Viipuriin latinankieliseen kouluun. Opiskeltuaan vuosia Viipurissa hän muutti Turkuun missä pääsi ensin Turun piispan sihteeriksi ja myöhemmin hänet vihittiin papiksi.
Mikael lähti opiskelemaan Saksaan Wittenbergin yliopistoon missä mm. Martti Luther vaikutti. Kolmessa vuodessa Mikael Agricola valmistui teologian maisteriksi vuonna 1539.
Ensimmäinen kirja oli ABCkirja joka julkaistiin vuonna 1523, muutama vuosi myöhemmin julkaistiin Uusi testamentti.
Vuonna 1554 Mikael sai virallisen nimityksen Turun Piispaksi kun Kustaa Vaasa jakoi Suomen kahteen hiippakuntaan (Viipurin ja Turun).
Pernajaan ajetaan Kääntymällä Loviisantieltä (170) kohti rantaa tielle 1581. Porvoosta päin ajettaessa Pernajan kirkonkylä tulee melko pian vastaan. Vähän ennen kirkkoa jos tienviittoja katsoo tarkkaan löytyy myös opastus Agricolan synnyinkodin sijoille. Paikalta löytyy muistomerkki.
Kirkonkylästä löytyy upea vanha kivikirkko (rak. n. 1410-1440) sekä vastapäätä kirkkoa Mikael Agricolan patsas.
Kirkonkylältä Loviisaanpäin jatkettaessa tie tarjoaa muutamia mukavia mutkia!
"Jos sinulla ei ole lääkäriä saatavilla niin sopivat sinulle lääkkeiksi nämä kolme: hilpeä mieli, lepo ja kohtuullinen ravinto" (Mikael Agricola)


Mikael Agricola Wikipedia (Open in a new window.)

View route

Condition for logging the find

Jos ajelet reitin niin toivottavasti myös pysähdyt ainakin kirkon kohdilla miettimään että mitäs kieltä tässä puhutaankaan...

Published :  09/08/2015 (d/m/y) 15:26

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Overview of location

View exact route

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...