English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Suomalaista ilmailua vuodesta 1915, Kasper Wreden muistoreitti

    
Muistomerkki ja näköiskone ensimmäisen suomalaisen moottorilentäjän muistolle
A cache by : Ironlake

Found 11 times (last time was 16/09/2018 (d/m/y) )


4.0 (7 ratings)

Tammikuussa 1915 Kasper Wrede teki Kymijoen jäällä ensilennon itsetehdyllä koneella. Samalla Wredestä tuli ensimmäinen suomalainen, joka teki Suomessa moottorilennon. Helmikuussa 1915 Wrede joutui piilottamaan koneensa ja itsensä, sillä Suomen suurruhtinaskunnassa oli lentämäinen kielletty, johtuen ensimmäisestä maailmansodasta. Wrede pakeni Saksaan jääkärikoulutukseen ja lentokone jäi osiksi. Tähän päivään mennessä osista on löydetty ainoastaan aihio.

Reitin A-piste on Wreden muistomerkki. Muistomerkille joutuu ajamaan hiekkatietä noin sata metriä. Osoite ei ole tarkka. B-piste on Myllykosken ABC:n pihassa oleva näköiskone. Tamperelainen Lentovarikon Kilta on rakentanut näköiskoneen Wreden muistiinpanojen perusteella.


View route

You must answer this question to log your find :

Vastaus koostuu kahdesta sanasta. Ensimmäinen sana on Wreden arvonimi isolla alkukirjaimella ja se löytyy muistomerkistä. Toinen sana on näköiskoneen infolakanan, joka on parkkipaikalle päin, ensimmäinen sukunimi. Kirjoitetaan myöskin isolla alkukirjaimella. Esimerkki vastauksesta: Pilotti Wrede

Symbol for the waypoint where the answer can be found :   ?

Published :  19/08/2015 (d/m/y) 17:17

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Overview of location

View exact route

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...