English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Haminan linnoitus, Lappeenrannan bastionin Kesäpuisto

    
Lappeenrannan bastioni, osa Haminan linnoitusta
A cache by : Ironlake

Found 12 times (last time was 04/06/2017 (d/m/y) )


3.5 (8 ratings)

Address : Mannerheimintie 7, Hamina, Finland     Google maps

Haminan linnoitusta käytiin tekemään vuonna 1722 ruotsalaisten toimesta, mutta vuonna 1743 linnoitus siirtyi venäläisille Turun rauhassa. Nykyinen Haminan kaupunki on muodostunut linnoituksen sisään ja ympärille.
Bastioni, mikä se on? Yksinkertaistettuna bastionlinnoitus on tähden muotoinen linnoitus, jonka yhtä sakaraa kutsutaan bastioniksi. Haminan linnoituksessa on ollut seitsemän bastionia, jotka on nimetty muiden linnoitettujen kaupunkien mukaan.
Lappeenrannan bastioniin on rakennettu kaunis puistoalue nimeltä Kesäpuisto. Puisto on Mannerheimintien parillisella puolella kun taas kätkön osoite on otettu parittomalta puolelta. Kätkön osoite on nk. Pormestarin talo, jonka takana on mm. kirsikkapuutarha ja valleja ilman näköä haittaavia pensaita tai puita.
Mannerheimintiellä on kadunvarsipysäköinti, joten moottoripyörällä pääsee puiston eteen. Suosittelen ajamaan keskustan läpi kadettikoulunkadulle. Siellä vallit on komeammat, mutta niitä ei pääse lähemmin katsomaan koska ne ovat sotilasaluetta. Jos on kiinnostunut vanhasta arkkitehtuurista, eikä pelkää eksymistä ympyröihin, kannattaa ajaa isoympyränkadun ja/tai pikkuympyräkadun kautta.


Haminan linnoitus Wikipediassa (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Kesäpuistossa on muistomerkki rannikkotaisteluissa menehtyneille. Minkä värinen on muistomerkin Suomen leijona? Kerro myös menikö pää sekaisin ympyröissä.

Answer choices :
  • Musta
  • Valkoinen
  • Graniitti
  • Sininen

Published :  23/08/2015 (d/m/y) 18:18

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...