English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Piirsalun ydinohjustukikohta

    English | Finnish

    
Entinen Neuvostoliiton ohjustukikohta
A cache by : Yrmyli

Found 8 times (last time was 10/05/2016 (d/m/y) )


4.8 (8 ratings)

Address : Unnamed Road, Lääne-Nigula Parish, Estonia     Google maps

Entinen Neuvostoliiton ohjustukikohta. Eikä nyt puhuta mistä tahansa ohjuksista, vaan 1 tai 2,3 megatonnin ydinkärjellä varustetuista keskimatkan R-12- ohjuksista. Kyseinen ohjustyyppi oli otettu käyttöön 1950- luvun lopulla ja niitä kuljetettiin myös Kuubaan 1962. Ohjukset olivat n. 22m pitkiä, painoivat yli 47 tonnia ja niiden kantama oli 2000km.

Tukikohta oli rakennettu siten, että se sisälsi kolme turvallisuusvyöhykettä. Ensin oli kuljetus ja yleisempää tukikohdan toimintaa. Toisen aidan sisällä olivat ohjukset ja kolmannessa, vartioidussa vyöhykkeessä olivat ydinkärjet. Kaikkiaan tukikohdassa oli neljä ohjusta ja siellä palveli noin 2000 miestä. Ohjukset poistettiin tukikohdasta 1970- luvulla ETYK- sopimuksen myötä.

Kävin itse paikalla toukokuussa 2015 ja paikalta oli purettu muutamia rakennuksia. Paikalla oli kuitenkin vielä nähtävää ainakin silloin.

Valitettavasti paikkaan ei ole olemassa katuosoitetta, joten tässä ohjeita: Aja Risti-Kuijõe tietä (tie 151) Piirsalun kirkolle. Piirsalun kirkolta n 250m pohjoiseen kääntyy hiekkatie itään. Seuraa hiekkatietä noin 2 km ja valitse oikealle puolelle kääntyvä tie ja aja sen päähän sen päähän.

Kätköllä käyvän tehtävä on tarkistaa, onko paikka purettu myöhemmin kokonaan, toivottavasti ei sillä paikka on kokemisen arvoinen. Viimeiset kilometrit ovat aika heikkoa metsätietä joten suosittelen kohteen tutustumiseen maastokelpoista moottoripyörää.

Täältä löytyy alueen kartta


Condition for logging the find

Kätköllä käyvän tehtävä on tarkistaa, onko paikka purettu myöhemmin kokonaan vai onko paikalla vielä rakennuksia. Mikäli on purettu, paikka poistetaan.

Published :  11/09/2015 (d/m/y) 08:59

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...