English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Hepoköngäs

    
Yksi maamme jylhimmistä luonnontilaisista vesiputouksista

A cache by : jlik

Found 3 times (last time was 16/08/2017 (d/m/y) )

  Shown when there are at least four ratings.

Address : Hepokönkääntie 21, Puolanka, Finland     Google maps

Puolangan Heininkijoen Hepoköngäs on yksi Suomen korkeimmista luonnonvaraisista vesiputouksista ja näyttävä retkipaikka. Putouskorkeutta sillä on 24 metriä. Hepoköngäs sijaitsee Kainuun jylhissä maisemissa, noin 16 kilometriä Puolangan keskustasta Hyrynsalmen suuntaan. Putous on helposti saavutettavissa. Paikalle johtaa leveä lankkupolku. Polku menee ensin putouksen yläpään vierestä. Siellä on puucee, katoksellinen tulipaikka sekä polttopuita (ihan uuden näköisiä rakennelmia). Matkaa parkkipaikalta on 300m ja sieltä jatkuu 400 metrin lenkki tasanteelle, josta putous näkyy hyvin.

Hepokönkään putouksen ympäriltä löytyy Hepokönkään suojelualue, jossa voi tutustua jokilaakson rehevään luontoon jylhissä rotkomaisemisssa. Suojelualueen vanhasta, kuusivaltaisesta metsässä viihtyy koko joukko uhanalaisia ja harvinaisia lajeja.

Parkkipaikan läheisyydessä on kahvila, jonka facebook sivut löytyy linkistä: https://www.facebook.com/Hepok%C3%B6nk%C3%A4%C3%A4n-kahvila-548269938616352/timeline/


Wikipedia (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Käy ihailemassa putouksia.

Published :  16/09/2015 (d/m/y) 01:21

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...