English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Pihlajavuoren lentokoneluola

    
Hylätty luola / tunneli.
A cache by : jack

Found 5 times (last time was 25/06/2017 (d/m/y) )


4.0 (4 ratings)

Address : Halinkankaantie 514, Jämsä, Finland     Google maps

Suomen ilmavoimien 1950 ja 1960 -lukujen taitteessa louhima tunneli. Se oli tarkoitttu lähellä oleva armeija lentokenttä kaluston suojaksi ja varastoksi. Hallin lentokentän kiitorata oli myös tarkoitus pidentää suihkukoneiden käyttöön ja siihen saatiin mursketta luolan louhinnasta.
Luolassa on kaksi suuaukkoa. Luola ei kuitenkaan soveltunut käyttöön, koska kivilaji oli herkästi lohkeilevaa. Eli luola ei ollut koskaan siihen tarkoitetussa käytössä.

Luolan läntisempi sisäänkäynti on nykyisin niin hyvin tukittu ja aidattu, ettei sieltä pääse sisään. Itäpuolen sisäänkäynti on myös tukittu ja myös lukitulla ovella varustettu, mutta osa aukosta on laitettu verkolla umpeen, joka on hajotettu eli siitä pääsee sisään. Kieltomerkkejä ei näkynyt missään, ei myöskään alueelle tultaessa.

VAROITUS: Jos menet sisään luolaan, niin teet sen täysin omalla vastuulla ja jos menet, niin ota vaikka kaveri mukaan. Keskellä luolaa on valtavan kokoinen kivikasa, joka on sortunut luolan katosta. Kuvassa, jossa moottoripyörät näkyvät, on punertavan oven oikella puolella kivikasan päällä pieni aukko, josta pääsee helposti sisään. Käy ainakin siitä kurkkaamassa luolaan sisään. Jos et mene sisälle, niin ota tehokas taskulamppu mukaan, jotta näet edes hiukan luolaan sisälle.

Dropboxista kuvia ja kartta paikasta

Kuvista ei saa kunnolla käsitystä luolan koosta.

Dropboxista löytyy kartta. Punaisella ympyröidyt ovat luolan sisäänkäyntejä. Oikeanpuoleinen ympyrä on sama kuin yllä olevassa kuvassa. Rastilla merkitty ympyrä on laitettu osoitteeksi. Tästä on helppo löytää luolalle. Siinä on vieressä joku hevosurheilupaikka. Aivan luolan eteen asti pääsee pyörällä, ainakin enskalla. Löysää hiekkaa ja sammalta tosin on viimeset n.50 metriä.


Linkistä lisätietoa luolasta. Ja muustakin Liittyen esoteriseen maantieteeseen. (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Käy ainakin kurkkaamassa luolaan. Ole varovainen, kun kiipeilet lohkareiden päällä tai menet sisälle !

Published :  27/09/2015 (d/m/y) 06:23

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...