English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Kaskisten kaupunki

    

A cache by : Yrmyli

Found 7 times (last time was 10/05/2018 (d/m/y) )

  Shown when there are at least four ratings.

Address : Satamakatu 4, Kaskinen, Finland     Google maps

Kaskisten kaupunki on väkiluvultaan Suomen pienin kaupunki ja pinta-alaltaan toiseksi pienin kunta. Keskusta on rakennettu 1700-luvulla laaditun ruutukaavan mukaisesti. Kaupunki vaurastui 1970-luvulla rakennetun Metsä-Botnian sellutehtaan myötä, valitettavasti tämä rahasampo lakkautettiin vuonna 2009.

Ajoittain kaupungista on ollut myös lauttayhteys Ruotsiin, tällä hetkellä yhteyttä ei ole. Mutta mikäli haluat pienelle merimatkalla, kannattaa käydä ajamassa lossilla valtion piikkiin.

Kaupungista löytyy useampia ruokailu ja kahvipaikkoja. Yhtä niistä pyörittää entinen kilpahiihtäjä ja olympiavoittaja.

Kaupunki oli sodan aikaan myös tärkeä Saksalle. Alueelle nimittäin koottiin Saksalaismielistä vastarintaliikettä sen varalle että Neuvostoliitto miehittäisi Suomen. Kaupungin sisäsatamassa oli usein saksalaisia sukellusveneitä. Myös Lauri Törni lähti aikoinaan sukellusveneellä Saksaan juuri Kaskisten kaupungista.

Närpiöläinen järkyttyi Kaskisten kaupungissa.


Condition for logging the find

Käy kaupungissa. Näkyikö satamassa (kätköpisteessä) kalastaja-aluksia. Vaihtoehtoisesti voit ajella lossilla valtion piikkiin.

Published :  02/11/2015 (d/m/y) 13:15

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...