English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Tremanskärr

    
Kolmen kuolleen miehen suo
A cache by : ArDee

Found 22 times (last time was 18/08/2018 (d/m/y) )


3.2 (16 ratings)

Address : Vihdintie 63, Espoo, Finland     Google maps

Tremanskärrin luontopolku sijaitsee Espoossa Kalajärvellä Vihdintien kupeessa. Tämän harvinaisen hienon ja luonnotilaisen suon nimellä on karmaiseva tarina. Nimi juontaa tarinaan isovihan aikaan 1700-luvun alkupuolelle venäläisvallan aikaan, jolloin kolme venäläistä miestä olisi paennut tai lähtenyt oikaisemaan suon yli huonoin lopputuloksin.

Kalliot ja korpilaaksot alueella tarjoavat monenmoista nähtävää Kurkijärvelle saakka, jossa todella hieno aidattu näköalatasenne, josta voi ihailla alhaalle järvelle.

Suo on syntynyt epätyypillisesti metsämaan vähitellen soistuessa. Luultavasti metsäpalo on aiheuttanut tämän, jolloin vettä maan pinnalta haihduttavat puut ovat kuolleet ja pohjaveden pinta noussut. Maaperä on vettynyt ja paikalle on muodostunut suo. Tremanskärr kuuluu Natura 2000-verkostoon ja on lähes kokonaan luonnonsuojelualuetta. Tämän ansiosta suo on yksi monipuolisimpia suoalueita pääkaupunkiseudulla.


Luontopolun alku- ja loppuosa kuuluvat myös Kalajärven kuntorataan, jonka parkkipaikalta luontopolku periaatteessa alkaa. Kuntoradalla myös mielenkiintoisia tauluja matkan varrella... toki luontopolulle pääsee muistakin paikoista.


Espoo.fi/tremanskärrKuva Kurkijärveltä


Condition for logging the find

Käynti parkkipaikalla rittää

Published :  08/11/2015 (d/m/y) 13:06

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...