English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Suur Taevaskoda

    
A cache by : Yrmyli

Found 2 times (last time was 21/05/2018 (d/m/y) )

  Shown when there are at least four ratings.

Address : Taevaskoja tee 23, Põlva Parish, Estonia     Google maps

Taevaskoda on Ahjan joen jokilaakson ja Põlvan maakunnan tärkeimpiä nähtävyyksiä. Pienen Taevaskojan ylpeys on lähdeveden uurtama lähde "Emaläte“, ja virtaavan lähdeveden uskotaan tekevän ihmeitä, joten paikanpäällä pestään silmät ja heitetään muutama kolikko lähteeseen. Suurin luolista on 3 metriä korkea Neitsytluola, jonne pääsee kahlaamalla kylmän ja nopeasti virtaavan joen poikki.
Suuri Taevaskoda on Ahjan joen korkein ja tunnetuin kallio. 150 metriä pitkä ja yli 20 metriä korkea kaartuva kallionseinämä vahvistaa koskien kuohun, lintujen laulun ja puheenkin.
Taevaskodan alueella on kuvattu virolaisten keskuudessa suorastaan kulttielokuvan maineessa oleva „Viimane Reliikvia" -elokuva.

Todella hieno paikka, tutki hiekkakiveen kaiverrettuja vuosilukuja. Parkkipaikalta Suur Taevaskodalle joudut kävelemään yhteen suuntaan noin 1 km matkan.


Visitestonia (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Käynti riittää, jos tutkit hiekkakiveen kaiverruksia, mikä oli vanhin hiekkakivestä löytämäsi vuosiluku?

Published :  11/11/2015 (d/m/y) 18:57

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...