English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Harrbådan loisto

    
Harrinniemen "majakka"
A cache by : jack

Found 7 times (last time was 14/05/2019 (d/m/y) )


4.0 (5 ratings)

Address : Harrinniementie 214, Kokkola, Finland     Google maps

Harrinniemi on Perämereen työntyvä niemi Kokkolassa. Alueelle rakennettiin hauskan näköisä pieniä huviloita 1920-1930 luvulla. Huvilat löytyy pari kilometriä ennen varsinaista kohdetta Sannanrannatien oikealta puolelta, tien ja meren välistä.

Harrinniemessä sijaitsee vuonna 1953 rakennettu ja käytöstä poistettu Harrbådan linjaloisto, merenkulun ohjaukseen käytetty turvalaite jota virheellisesti kutsutaan majakaksi. Torni on rapistunut eikä sitä enää hoideta mutta silti se on yksi Suomen merenkulun perintökohteista.

Tie niemeen on aluksi asfalttia mutta muuttuu kovapintaiseksi soratieksi joka ainakin 2015 kesällä oli kunnolla kuoppainen eli hiljaa pitää ajella. Niemen loppupäässä on kyltti missä lukee Harrbådan lintutorni, siitä oikealle. Niemestä on hienot merimaisemat, ihan loppuun asti ei saa ajaa (tornille kyllä) mutta jos haluaa käydä niemen nokassa niin pitää jalkautua. Kattele samalla jos sattuis näkymään Harrbådan neitoa. Neito on siis kummitus :)


Harrinnimestä wikipediassa (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Ei tehtävää mutta kerro oliko oliko ihan pöljää ajaa perille saakka niin kuoppaista tietä :) Ja ota kuva pyörästäsi kohteessa ja jos mahdollista niin lisää lokimerkintään.

Published :  19/11/2015 (d/m/y) 15:16

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...