English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Helvetistä itään

    
4km pitkä luontopolku Helvetinkolulle ja takaisin

A cache by : gozamite

Found 2 times (last time was 18/07/2018 (d/m/y) )

  Shown when there are at least four ratings.

Address : Helvetinkoluntie 775, Ruovesi, Finland     Google maps

Helvetinjärven kansallispuisto on todellista aarniomaastoa. Alueella on suuria korkeuseroja ja rotkojärviä. Helvetinjärven pinta on vain n. 6 metriä merenpinnan yläpuolella ja järvi on useita kymmeniä metrejä syvä joten tämä on Suomen syvin kohta (merialueita lukuunottamatta)! Helvetistä itään -niminen luontopolku vie sinut Helvetinkolulle ja takaisin.
Jos haluat kävellä järven rantaan asti joudut laskeutumaan portaita pitkin (n. 200 askelta) alas mutta koet samalla aavemaisen viileän tunnelman järvellä. Sieltä löytyy myös päivätupa jossa tulentekomahdollisuus. Haastavampi reitti alas järvelle kulkee rotkon pohjaa pitkin kävelemällä.
Luontopolun alkupisteestä löytyvät parkkipaikat sekä ravintola Helvetinportti. Matkaa valtatie 66:lta on etelästä n. 7,5km ja pohjoisesta n. 8,5 km.


Helvetistä itään luontopolku (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Kävele luontopolku ympäri.

Published :  01/12/2015 (d/m/y) 11:13

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...