English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Kärnäkosken linnoitus

    
Venäläisten v. 1791-93 rakentama linnoitus
A cache by : gozamite

Found 9 times (last time was 03/06/2019 (d/m/y) )


4.2 (5 ratings)

Address : Partakoskentie 841, Savitaipale, Finland     Google maps

Suomi kuului vielä tiukasti Ruotsille mutta kärhämää oli jo ilmassa. Venäjä rakensi nopealla aikataulullla jykeviä linnoituksia monille paikkakunnille puolustamaan Pietaria. Varsinkin hävittyään taisteluja Kustaa III -sodan aikana 1782-90. Näistä ei kuitenkaan ollut paljoa hyötyä Suomen sodan sytyttyä koska Venäjä vyöryi yli Suomen ja voitti sodan.
Kärnäkosken linnoitus toimi vain lyhyen ajan (n. 15 vuotta) mutta oli sen ajan varsin aktiivinen tukikohta. Venäjä oli perustanut mm. laivaston Saimaalle jolla oli myös tarkoitus puolustaa pääkaupunkia. Kärnäkoski toimi laivaston tukikohtana. Jo vuonna 1835 keisari Nikolai I määräsi linnoituksen lakkautettavaksi.
Nykyään paikalla on melkoisen komeat kivimuurit joiden välissä pääsee tutustumaan historiaan alueelle pystytetyistä opaskylteistä.
Museovirasto ja ympäristöministeriö ovat luokitelleet linnoituksen ympäristön valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi ja maisema-alueeksi.


Kärnäkosken linnoitus, Wikipedia (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Pysäköi pyörä ja tutustu alueeseen.

Published :  05/12/2015 (d/m/y) 19:12

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...