English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Laukon kartano

    
Historiallinen kartanomiljöö mukavien mutkateiden varrella

A cache by : Tirlittan

Found 10 times (last time was 17/07/2019 (d/m/y) )


3.2 (6 ratings)

Address : Laukontie 1, Vesilahti, Finland     Google maps

Laukon kartano on tunnettu Klaus Kurjesta ja Elinan surma -tarusta, mutta myös paperitehtailija Rafael Haarlan istuttamista laukonpeuroista eli valkohäntäpeuroista. Viimeksi Laukossa on harrastettu menestyksekästä ravihevoskasvatusta, Houston Laukko on monelle sellaisellekin tuttu, joka ei raviurheilua seuraa.
Varhaisin kirjoitettu maininta Laukosta on vuodelta 1416, eli vuonna 2016 Laukossa vietetään 600 juhlavuotta. Nykyään kartano on avoinna turisteille. Päärakennukseen ja laajaan puistoon päästäkseen täytyy maksaa pääsymaksu, mutta juhlatalliin, missä sijaitsevat kahvila ja ravintola sekä puoti, pääsee tutustumaan ilman pääsymaksua.

Laukon kartanon nettisivuilta löytyy tietoa näyttelyistä, tapahtumista, hinnoista ym.

Laukkoon on opasteet Tottijärvi - Vesilahti tieltä ja käynnin voi hyvin yhdistää vaikka tie 301 Sastamala - Lempäälä kätköön.


http://www.laukonkartano.fi/info/avoinna-ja-hinnat/ (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Käynti parkkipaikalla riittää kätkön merkkaamiseen, mutta suosittelen hiukan jaloittelemaan ja tutustumaan enemmänkin alueeseen, oman budjetin rajoissa toki.

Published :  06/07/2016 (d/m/y) 16:22

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...