English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Hämeen linna

    
Ei se kaupunki vaan se linna

A cache by : Maaemo

Found 16 times (last time was 01/05/2019 (d/m/y) )


4.2 (11 ratings)

Address : Kustaa III:n katu 6, Hämeenlinna, Finland     Google maps

Hämeen linna on yksi Suomen keskiaikaisista valtakunnanlinnoista. Punatiilinen linna perustettiin todennäköisesti Birger Jaarlin tekemän ristiretken jälkeen 1200-luvun lopulla. Ensimmäinen kirjallinen maininta linnasta on vuodelta 1308. Linnaa on rakennettu ja uudistettu useampaan kertaan sen jälkeen, mm. 1700-luvulla se korotettiin kolmikerroksiseksi ja 1800-luvulla muokattiin vankilaksi. Linna on restauroitu 1953-1988 niin, että linnan historialliset vaiheet näkyvät eri kerroksissa.

Hämeen linnassa on mahdollista tutustua itse linnaan (9€/aikuinen) taikka vierailla linnan yhteydessä sijaitsevassa vankilamuseossa (tosin se on kesällä 2016 suljettu). Päälinnassa on vaihtuvia näyttelyitä (esim. kesällä 2016 Heavy Metal -haarniskanäyttely, 15€/aikuinen tai museokortilla 4€). Linnan pihalla toimii myös Linnaravintola Brahe ja linnan kahvio, joten virkistäytyminen linnaan tutustumisen yhteydessä on helppoa. Maksuttomia parkkipaikkoja löytyy linnan edustalta ja linnaan on hyvät opasteet. Parkkipaikalta ei linnaan ole kuin muutaman minuuutin kävely.

Kuva: gozamite


Hämeen linnan sivut (paljon lisätietoa, aukioloajat ja hinnat) (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Kävele vähintään Hämeen linnan vallihaudan ylittävän sillan yli pihalle ihailemaan linnaa edes ulkopuolelta käsin. Suositeltavaa toki on käydä sisälläkin.

Published :  28/07/2016 (d/m/y) 15:55

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...