English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Munkkiniemen ilmatorjuntatykki

    
It-tykki Munkkiniemessä
A cache by : jlik

Found 18 times (last time was 12/07/2019 (d/m/y) )


2.8 (15 ratings)

Address : Kalastajatorpantie 3, Helsinki, Finland     Google maps

Wikipediasta:

Helsingin suojana oli syksyllä 1939 neljä raskasta 3-4-tykkistä patteria, yksi kevyt patteri ja yksi ilmatorjuntakonekiväärikomppania. Jatko­sodan aikana Saksasta saaduista kahdesta ilmavalvonta- ja neljästä tulenjohto­tutkasta pääosa, samoin kuin Saksasta hankitut 18 tehokasta 88 mm raskasta ilmatorjuntatykkiä sijoitettiin Helsinkiin. Uudet 6-tykkiset patterit ryhmitettiin Lauttasaareen, Käpylään ja Santahaminaan. Helmikuussa 1944 Helsingin suojana oli jo 13 raskasta ilmatorjuntapatteria sekä kevyttä ilmatorjuntatykistöä. Ilmatorjuntatykkejä oli yhteensä 77. Myös Gert Skytten puiston kalliolla Munkkiniemessä on ollut ilmatorjuntapatteri.

Kätkön kohde on Munkkiniemessä Kalastajatorpan luona valtion vierastalon takana olevalla kalliolla Hollantilaisen- ja Kalastajatorpantien risteyksen kohdalla oleva ilmapuolustusmuistomerkki eli RMB-tykki.

Prätkän voi parkkeerata kadulle lähelle valtion vierastaloa Kalastajatorpan puolelle. Kadulta on helppo kiivetä kalliolle myös prätkäkamppeet päällä. Aidassa on aukko ja sen läpi kulkee polku kohti tykkiä. Vierastalon vieressä on valvontakamera, jota kannattaa välttää.

Tämän kätkön voi helposti yhdistää Cafe Torpanranta -kätköön.


Condition for logging the find

Käy tutustumassa tykkiin.

Published :  06/09/2016 (d/m/y) 04:43

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...