English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Vartiokylän linnavuori

    
Muinaislinna Helsingissä
A cache by : jlik

Found 16 times (last time was 14/06/2019 (d/m/y) )


4.2 (14 ratings)

Address : Linnavuorentie 5, Helsinki, Finland     Google maps

Vartiokylän linnavuori sijaitsee Helsingin Vartiokylässä, Vartioharjun alueella. Kyseessä on vanha mäen laelle varustettu puolustusvarustus eli linnavuori. Linnavuori on pääkaupunkiseudun ainoa tunnettu muinaislinna. Se voisi olla rautakautinen mutta v. 2002 tehdyt kaivaukset sekä uudet radiohiiliajoitukset osoittivat selvästi, että Vartiovuoren linna on rakennettu keskiajalla eli peräisin 1200- tai 1300-luvulta. Ensimmäinen mahdollinen rakennusaika olisi vuosina 1240-1320, jolloin linna liittyisi alueen ruotsalaiseen uudisasutukseen. Linna rakennettiin mahdollisesti suojaamaan ruotsalaisia uudisasukkaita hämäläisiä vastaan.

Ensimmäisen maailmansodan aikana venäläiset rakensivat linnavuoren rinteille ampumahautoja ja tuliasemia osana Helsingin linnoitusjärjestelmää.

Kätkön osoitteen kohdalta lähtee polku linnavuorelle mutta moottoripyörä on ehkä helpompi jättää Muinaislinnan- ja Linnavuorentien risteykseen, jossa on levike. Siitäkin lähtee polku, joka haarautuu. Oikealle vievä polku johtaa luolaan vasen haara vie mäelle.


Wikipedia (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Käy ihailemassa linnavuorta ja maisemia.

Published :  20/09/2016 (d/m/y) 16:00

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...