English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Haagan sankaripuisto

    
Etelä-Haagan kalliolla sankarihautoja & K. A. Wreden muistolaatta
A cache by : gozamite

Found 15 times (last time was 12/07/2019 (d/m/y) )


3.5 (13 ratings)

Address : Sankaritie 2, Helsinki, Finland     Google maps

Vanhan Etelä-Haagan alueella on ns. Huopalahti ja siellä lyhyt ja kapea Sankaritie. Tälle tielle saa ajaa (jos ei suorita läpiajoa), eli pysäköi pyörän levennykselle tien eteläpäässä. Levennyksen vieressä tien varressa on 44 sankarihautaa sekä sankaripatsas. Valitettavasti tästä sankarihaudalta ei ole suoraa pääsyä kallion päälle (ellei loiki off-road reittejä).
Levennyksen kohdalta lähtee päällystetty kävelytie talon edestä ylös kallioille jonka eteläpäästä löytyy arkkitehti Karl August Wrede af Elimän ja tämän vaimon muistolaatta. Nämä asuivat talossa joka sijaitsi tällä paikalla mutta se purettiin 50-luvulla. K. A. Wreden käsialaa ovat monet tunnetut rakennukset Suomen suurissa kaupungeissa (esim. Pohjoisesplanadi 35, Näsinlinna Tampereella sekä Turun kirjasto). Lue tarkemmin täältä.
Sankaritien pohjoispäästä löytyy vielä puinen Huopalahden kirkko jonka alkuperäistä suunnittelijaa ei tunneta. Rakennus toimi alunperin kouluna ja se muutettiin kirkoksi v. 1917.
Kokonaisuutena tämä pieni kallio- ja puistoalue on erittäin hieno paikka lyhyelle kävelylle aurinkoisena päivänä. Kätkökuva otettu ylhäällä kalliolla.


Haagan sankaripuisto (Open in a new window.)

Condition for logging the find

Tutustu sankarihautoihin ja kiipeile kalliolla

Published :  02/03/2017 (d/m/y) 19:23

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...