English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Susiluola

    
Jääkausien välissä asuttu luola
A cache by : Maaemo

Found 6 times (last time was 20/05/2017 (d/m/y) )


3.8 (5 ratings)

Address : Vuoritie, Paarmanninvuori, Karijoki, Finland     Google maps

Susivuorella sijaitsevasta luolasta on löydetty vuonna 1996 ihmisten mahdollisesti muokkaamia kiviä ja tulisijan paikkoja. Susiluola on ainoa paikka maailmassa, josta on löydetty jääkautta edeltävän asutuksen merkkejä alueelta, joka on ollut myöhemmin mannerjäätikön peitossa. Löytöjen ajoitus viittaa asukkaiden olleen neanderthalinihmisiä.

Susiluolan löytöjen aitoudesta on myös esitetty paljon kritiikkiä.

Lähteet:
Wikipedia, http://fi.wikipedia.org/wiki/Susiluola (20.7.2014)

Kätkön osoite viittaa Susiluolan opastuskeskukseen Karijoen Paarmanninvuorella. Google ei tunnista osoitetta, mutta jotkut navigaattorit voivat sen löytää, ainakin oman puhelimen kartasta kyseinen tie löytyy. Jos tietä ei nimellä löydy, on opastuskeskukselle tienviitta kun ajaa tietä 663 Susiluolalta Karijoen suuntaan. Opastuskeskukselta saa lisätietoa Susiluolasta sekä ostettua virvokkeita, mutta keskus on auki aika huonosti ja vain keskikesällä. Opastuskeskukselta lähtee n. kilometrin pituinen merkitty polku luolalle. Opastuskeskukseen tieltä 663 vievä tie on kohtalaisen huonokuntoinen soratie.

Koordinaatit kartalla ovat Susiluolaa lähinnä olevalle tielle, josta on lyhyin mahdollinen kävelymatka luolaan (täsmälleen oikean kohdan bongaa kun tien varressa on opastekyltti "Susiluola 0,4", jolloin loppumatka pitää jatkaa kävellen pientä metsäpolkua pitkin). Susiluola sijaitsee Kristiinankaupungin puolella vaikka onkin lähempänä Karijokea. Susiluolalle tieltä 663 vievä tie on kohtuullisen isoa ja hyväkuntoista metsäautotietä.


Susiluolan omat sivut (Open in a new window.)

You must answer this question to log your find :

Susiluolalle vievä polku risteää 0,1 km ennen luolaa. Risteyksessä on opasteet. Minne opastekyltin mukaan on 0,2 km matkaa? Kirjoita paikan nimi perusmuodossa kuten se on opasteessakin.

Answer choices :
  • kivipelto
  • kivitie
  • kivipuisto
  • kivilouhos

Published :  19/07/2014 (d/m/y) 23:13

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...