English   |   Suomi
www.motocaching.net
New here? Consider registering. It's easy and free! There are lots of features for registered users.

Motorcycle ride details

Click on picture for larger view

Jarno Saarisen tie

    
Yhden mutkan mutkäpätkä Ruissalossa - pituus n. 600 metriä.
A cache by : pleksi

Found 28 times (last time was 12/07/2019 (d/m/y) )


4.4 (18 ratings)

Siltä varalta, että tämän kätkön sivulle eksyy vastikään toiselta planeetalta muuttaneita, mainittakoon, että Jarno Saarinen oli legendaarinen ratamoottoripyöräilijä. Hän voitti ensimmäisenä suomalaisena lajinsa maailmanmestaruuden vuonna 1972.

Tie on nimetty hänen muistokseen vuonna 2001. Tämäkin osuus oli mukana Ruissalon TT -ajoissa, joita järjestettiin 30-luvulta aina vuoteen 1971 saakka.

Pienenä kävin isäni kanssa katsomassa ajoja, kun paikalle oli vain kävelymatka kesämökiltämme. Silmät pyöreänä ihailin huimapäitä kuljettajia ja heidän hienoja pyöriään. Jo silloin ihmettelin, kuinka he uskalsivat kilpailla jykevien tammien lomassa kulkevalla kapealla tiellä.

Myöhemmin, Ouluun muutettuamme, Jarno oli maailmankuulu ja meidän pienten poikien suuri sankari. Eräänä päivänä vuonna 1973 koko pihan leikit loppuivat joksikin aikaa, kun joku talon lapsista riensi kertomaan, että Jarno Saarinen oli kuollut onnettomuudessa.

Ruissalon ajot oli tuolloin jo lopetettu luonnonsuojelijoiden ja poliisin vastustuksesta johtuen. No, ajat muuttuvat ja nykyään paikalla järjestetään Ruisrock. Jos olet liikkeellä heinäkuun alun aikoihin, niin tarkista festivaalin ajankohta, koska silloin alueelle pääsy on rajoitettu (2014: 4. - 6. heinäkuuta)

Kuva by Eevis (lupa kopiointiin saatu)


Upeita kuvia Ruissalon kilpailuista (Open in a new window.)

View route

Condition for logging the find

Kerro vaikka jotain päivän ajelusta tai kommentoi, uskaltaisitko ajaa kilpaa tammien reunustamalla radalla.

Published :  12/06/2014 (d/m/y) 23:56

Please note that it is possible that the information on this page is not accurate or not up to date. Rules or regulations that are not mentioned here may apply when visiting the place or the conditions on the location may have changed.

Overview of location

View exact route

Found it? Comment?

  • Log 'found it' or comment...